Vlastimil Mužíček – Krajina a nejen to…..

Vlastimil Mužíček – Krajina a nejen to…

Výstavu novopackého malíře Vlastimila Mužíčka můžete navštívit od  8. 5. do 13. 6. od 9.00 -12.00 a od 12.30 -16.00 hodin, mimo pondělí. Jeho obrazy zachycují nejen zdejší krajinu v proměnách, ale i lidi, které potkal, místa, která k němu promluvila, ale i pestrost květů vycházející z krajiny samé.

Skrze olejomalby na plátně se snaží zachytit pomíjivost okamžiku. Barevnost světa ho vždy oslovovala. A skrze ni s duší věčně mladého potkává svět. Přesto jednu barvu má rád, „zimní bílou“, barvu, která když pokryje krajinu, dává jí určitý posvátný charakter. A člověk si může jen představit, co asi skrývá… A možná právě ta určitá tajemnost je to, co u autora zakrývá bělobou plátna.

Pokud tedy budete procházet zdejší krajinou, ze které se mnohé náměty jeho tvorby přímo rodí, zastavte se u nás ve výstavní síni Suchardova domu. Domníváme se, že je dobré otevřít Suchardův dům člověkem od kumštu od nás z Paky. Umělcem, kterého zdejší krajina natolik oslovila, že v něm snad probudila „to jeho vidění světa“ a možná mu i byla tím největším „učitelem“, který vedl jeho ruku.

Výstavou zahajujeme pro nás pro všechny tolik netypickou letošní výstavní sezónu, společně s vámi doufáme, že potrvá co nejdéle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *